Assessorament per a la malaltia de l’alzheimer

Riudecols disposarà a partir del proper dimarts, 5 de febrer, d’un servei d’assessorament gratuït per a la malaltia de l’alzheimer que afecta a més de 70.000 persones arreu de Catalunya. Cada primer dimarts de mes, entre dos quarts d’1 i les 2 de la tarda, un professional de l’associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp atendrà les consultes que es rebin al consistori de Riudecols fent un servei d’informació, orientació i assessorament.

Així, aquesta persona oferirà suport a aquells riudecolencs i riudecolenques amb algun dubte a resoldre de forma individualitzada i sense cost. L’Ajuntament de Riudecols ha fet constar la seva sensibilitat i preocupació davant la problemàtica que suposa aquesta malaltia i s’ha declarat 'municipi solidari amb l’alzheimer'. A la comarca del Baix Camp hi ha altres municipis que s’han sumat a aquesta mateixa iniciativa per intentar un problema important a nivell social.<

Segons les dades de l’OMS, al voltant d’1.200.000 persones pateixen alzheimer a l'Estat, actualment, i a Catalunya s'estima que hi ha més de 70.000 casos. L’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp disposa de diferents serveis com el centre de dia especialitzat en alzheimer, la Unitat d’estimulació i rehabilitació cognitiva, els tallers d’entrenament de la memòria per a persones sense alteracions cognitives, el servei d’ajuda a domicili o el grup de psicoeducació per a cuidadors.”

Subscriure a